Meniu pentru o zi ploioasa


Multi dintre noi stau in casa pe o astfel de zi - ploioasa si mohorata. Putem sa ne bucuram alaturi de cei dragi de gatit si sa mancam impreuna un meniu delicios.

Va propun urmatorul meniu:
Saladă Russe
Conopidă cu carne
Biftek cu garnituri
Budincă de franzelă

Saladă Russe

Se face maioneza în care se adaugă muștar, apoi zarzavaturile fierte și tăiate cuburi. Zarzavaturile: morcov, păstârnac, pătrunjel, cartofi, mazăre, fasole.

Conopidă cu carne

Se taie carnea bucățele, se prăjește un pic, apoi se pune să fiarbă cu apă. În acest timp, se prepara un sos românesc (Prăjește 25 gr făină la foc mic, amestecând constant până se rumenește și capătă culoarea maro. Ia tigaia de pe foc și adaugă 3 linguri de ulei și 1 lingură de ceapă si 1 lingură de țelină rase mărunt. Amestecă un minut. Stinge amestecul cu 250 gr. suc de roșii. Pune tigaia din nou pe foc si amesteca constant pentru a evita sa se formeze cocoloase. Adaugă verdeață tocata marunt, un praf de sare și un praf de piper. Amestecă si oprește focul) și se toarnă peste carne. Când carnea este fiartă, se adaugă conopida spălată, porționată și prajita. Se suplimentează apa, se potrivește de sare și se oprește focul când este conopida fiartă.

Bifteak cu garnituri

Se taie mușchiul de vită în bucăți mai mari, se ung cu untdelemn și se frig pe grătar. Când au prins coajă pe o parte, se intorc pe cealaltă parte și se sărează. De asemenea, când fac coajă și pe a doua parte, se sărează. Se servește cu bule de unt sate prin verdeață tocată mărunt și cu diferite garnituri din legume.

Budincă de franzelă

Cantități: 400 gr. franzelă. 200 gr. mere, 750 gr. zahăr, 3 ouă, 2 dl. lapte
Modul de preparare:
Se moaie miezul de franzelă în lapte, se stoarce și se dă printr-o sită. Se freacă gălbenușurile cu zahărul, se adaugă albușul bătut spumă, se toarnă un rând de compoziție, un rând de mere preparate ca pentru ștrudel (Se spală merele, se curăță, se taie felii subțiri, se pun într-o tavă, se presară cu zahăr și se pune tava la foc mic . Când sunt gata, se lasî sî se răcească apoi se adaugă scorțișoară.). Se repetă acești pași până se umple forma care a fost unsă și tapetată în prealabil. Se dă la cuptor la foc mediu timp de aproximativ 25 min. Testati cu scobitoarea daca este gata. Dupa ce s-a racit se poate servi cu: gem, înghețată, sos de fructe, ciocolată topită, sos de scorțișoară, iaurt grecesc.

Poftă bună!

Alexandra IVANCOV
Rețete Interbelice



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sarmalute

Vinete tocate în sticle