Prajitura de mere





Compozitia: 150 gr unt, 160 gr faina de grau, 70 gr amidon alimentar, putina sare, 2 galbenusuri, 1/2 pachet praf de copt, piure de mere.

Preparatia:
Din unt, faina si amidon, sare, praf de copt si galbenusuri se face un aluat moale, care se bate pana incepe sa faca "bule". Dupa care se intinde o foaie subtire din 1/2 aluat, peste care se adauga piure de mere, apoi se aseaza foaia subtire facuta din cealalta jumatate de aluat. Se unge cu albus deasupra si se da la cuptor.
Testati prajitura cu scobitoarea daca s-a copt. Se scoate, se lasa la racit pe un gratar, apoi se taie si se serveste ca atare sau cu inghetata si/sau cu frisca.

Pofta buna!

Alexandra IVANCOV
Retete Interbelice

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu pentru o zi ploioasa

Sarmalute

Vinete tocate în sticle