Aluat "Butterteig"
Butterteig este varianta germnana pentru "butter dough", aluat cu unt. Asa cum aluatul frantuzesc se foloseste pentru diferite preparate specifice zonei in care a fost "inventat" (croisant, vol-au-vent etc.), butterteig-ul poate fi utilizat la prepararea retetelor de patiserie germana precum: strudel, Blachinda, Schnecken etc. Aveti aici o lista cu produse de patiserie din intreaga lume: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pastries
Compozitia:
200 gr faina
1 pachetel praf de copt
150 gr. unt
2 linguri de vin sau otet
2 linguri de frisca
1 ou
Preparatia:
1/2 din faina, praful de copt si untul se framanta foarte bine pe scandura si se lasa sa se odihneasca. restul fainei se pune pe scandura, se face o gropita in mijloc, se adauga vinul sau otetul, sarea, frisca si oul si se amesteca pana se face un aluat fin. Acest aluat se intinde, se pune celalalt aluat peste si se impatureste aluatul de dedesubt in asa fel incat aluatul cu unt sa fie la mijloc. Se intinde apoi de 5-6 ori si se strange la loc, apoi se da la rece.
Pofta buna!
Alexandra IVANCOV

Comentarii
Trimiteți un comentariu