Bors de cartofi


Acest preparat este genial: are 6 ingrediente (daca pui la calcul si sarea :)), este usor de facut si are optiuni suplimentare cu care te poti juca. Mai jos va voi da reteta de baza  - cea de post,iar mai jos aveti optiunile de "upgrade". Spor la bucatarit!

Ingrediente:
100 gr. zarzavat (morcovi, telina, pastarnac, radacina patrunjel - nu este grav daca lipsesc 1- 2 ingrediente albe)
200 gr. cartofi albi
1/4 dl. bors
1 ceapa
verdeata (leustean si/sau patrunjel)
sare

Modul de preparare:
Cartofii curatati si taiati cuburi se pun in apa clocotita cu sare. Adaugam si zarzavatul taiat julien. Cand zarzavatul si cartofii au fiert, adaugam borsul pe care l-am fiert separat cu o ceapa. Inainte de a se servi, se pune verdeata tocata marunt. Poate fi servita si rece.

Optional:
Acest bors poate fi dres cu smantana, iar la servire se pot adauga deasupra: bacon prajit, ceapa verde tocata marunt, morcov ras, crutoane prajite cu mirodenii si ulei de masline.

Pofta buna!

Alexandra IVANCOV
Retete Interbelice

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu pentru o zi ploioasa

Sarmalute

Vinete tocate în sticle