Bors de cartofi
Acest preparat este genial: are 6 ingrediente (daca pui la calcul si sarea :)), este usor de facut si are optiuni suplimentare cu care te poti juca. Mai jos va voi da reteta de baza - cea de post,iar mai jos aveti optiunile de "upgrade". Spor la bucatarit!
Ingrediente:
100 gr. zarzavat (morcovi, telina, pastarnac, radacina patrunjel - nu este grav daca lipsesc 1- 2 ingrediente albe)
200 gr. cartofi albi
1/4 dl. bors
1 ceapa
verdeata (leustean si/sau patrunjel)
sare
Modul de preparare:
Cartofii curatati si taiati cuburi se pun in apa clocotita cu sare. Adaugam si zarzavatul taiat julien. Cand zarzavatul si cartofii au fiert, adaugam borsul pe care l-am fiert separat cu o ceapa. Inainte de a se servi, se pune verdeata tocata marunt. Poate fi servita si rece.
Optional:
Acest bors poate fi dres cu smantana, iar la servire se pot adauga deasupra: bacon prajit, ceapa verde tocata marunt, morcov ras, crutoane prajite cu mirodenii si ulei de masline.
Pofta buna!
Alexandra IVANCOV
Retete Interbelice

Comentarii
Trimiteți un comentariu