Bors cu perisoare
Borsul cu perisoare este foarte potrivit pentru vremea rece de iarna. La reteta de baza de mai jos puteti adauga sfecla rosie sau oua de prepelita fierte. Acest preparat nu doar ca este consumat de romani din perioada interbelica, dar este intalnit sub tot felul de interpretari si in alte zone ale globului, cum ar fi Mexicul (mexican meatballs soup).
Cantitati:
1 l bors
300 gr. carne
20 gr. orez
20 gr. ceapa + 1 ceapa
10 gr. grasime
100 gr. morcov
10 gr. patrunjel
sare
piper
apa
Modul de preparare:
Se clocoteste apa (sau zeama de carne) se adauga zarzavatul tocat julienne . Cand zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga perisoarele formate din carne, sare, piper si orez. Cand acestea sunt fierte se adauga borsul care a fiert deoparte cu o ceapa. Se adauga patrunjelul si se potriveste de sare.
Pofta buna!
Alexandra IVANCOV
Retete Interbelice

Comentarii
Trimiteți un comentariu