Negresa cu nuci



Aceasta reteta este usor de facut, nu necesita utilizarea unui mixer, este cu putine ingrediente si rezultatul este absolut deliciooooos!




Ingrediente:
180 gr. ciocolata amaruie (2 tablete de ciocolata)
150 gr. unt
200 gr. zahar
2 linguri cacao
1 lingura de extraxt de vanilie sau 1 tija de vanilie
3 oua mari sau 4 oua medii (la temperatura camerei)
1 praf de sare
95 gr. faina alba
100 gr. nuci taiate grosier


Ustensile/echipamente/consumabile:
1 tel
1 cutit
1 tocator
1 spatula
1 castron de sticla
1 tava copt
1 lingura
1 masura
cantar
foaie de copt
plita+cuptor
platou prajituri


Modul de preparare:
Ciocolata taiata bucati se pune la topit cu untul taiat cubulete intr-un castron de sticla la ”bain marie”.


 Amestecati usor cu o spatula. Dupa ce s-a topit, se sterge condensul de pe exteriorul castronului.

Se adauga zaharul si lingurile de cacao amestecandu-se cu un tel.

Se adauga vanilia si ouale pe rand si se continua amestecarea cu telul.

Se adauga praful de sare si faina si se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza.

In acest moment adaugati nucile taiate grosier (in loc de nuci puteti adauga: migdale, stafide, fructe de padure, bucati de ciocolata alba etc.) si se incorporeaza incet.

Se pune usor in tava in care ati pus in prealabil hartie de copt unsa cu unt si se coace aprox. 25 minute la foc mic.


Incercati dupa 20 min. cu scobitoarea in partea centrala a prajiturii: daca scobitoarea iese cu firimituri umede este gata, daca scobitoarea iese curata - prajitura este prea coapta.

Dupa ce s-a copt, prajitura se scoate de la cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei, se taie in patratele cu un cutit foarte ascutit, pe care il curatati bine intre taieturi.



Pofta buna!

Alexandra Ivancov
Retete Interbelice

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu pentru o zi ploioasa

Sarmalute

Vinete tocate în sticle