Budinca de franzela
Acest preparat simplu primit in dar de la Bucurestiul interbelic va poate bucura duminica petrecuta alaturi de familie si prieteni.
Cantitati:
400 gr. franzela
200 gr. mere (preparate ca pentru strudel: se curata, se dau pe razatoare si se calesc cu putin zahar si scortisoara)
750 gr. zahar
3 oua
2 dl. lapte
Modul de preparare:
Se moaie miezul de franzela in lapte, stoarce si se da prin sita. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga albusul batut spuma. La acest amestec se adauga franzela data prin sita. In forma unsa si tapetata se toarna un rand de compozitie - un rand de mere preparate ca pentru strudel - si se repeta pana se umple forma. Se da la cuptor la foc mediu, se testeaza cu scobitoarea daca s-a copt.
Servire:
Va propun sa serviti aceasta budinca alaturi de ciocolata calda sau cu frisca de casa. Poate fi decorata cu ciocolata amaruie data pe razatoare.
Pofta buna!
Alexandra Ivancov
Retete Interbelice

Comentarii
Trimiteți un comentariu