Telina umpluta
Cantitati:
4 teline
50 gr. grasime
5 gr. faina
30 gr. zahar
200 gr. carne
50 gr. ceapa
1/2 l zeama de carne (supa)
verdeata tocata
1 ou
Modul de preparare:
Telina curatata, se scobeste, si se umple cu carnea preparata ca pentru musaca (carnea tocata se caleste in grasime su ceapa, sare, apoi se adauga oul batut si verdeata tocata - puteti adauga si alte plante aromatice). Se pune un capac telinei si se prinde cu scobitori si se prajeste in grasime. Se toarna deasupra un sos caramel (facut din zahar ars si faina). Se da la cuptor la foc potrivit. Se poate servi cu smantana.
Optional: puteti sari peste partea cu prajitul si caramelizarea telinei si sa o puneti direct la cuptor cu putina apa in tava. SAU carnea tocata poate fi inlocuita cu ciuperci tocate.
Pofta buna!
Alexandra IVANCOV
Retete Interbelice

Comentarii
Trimiteți un comentariu