Pateuri cu branza sau carne
Asa cum am promis in postarea anterioara, va voi prezenta retete usor de facut cu aluat frantuzesc. Aceste preparate sunt perfecte pentru sfarsitul de saptamana petrecut alaturi de familie, pentru oaspeti sau pentru petreceri. Puteti apela oricand la aluatul frantuzesc pastrat la congelator si sa va mandriti ca ati facut integral in casa aceste minunatii.
Pentru astazi am ales o reteta simplu de facut: pateuri cu branza sau carne. Puteti sa le faceti cu tot felul de umpluturi: legume pregatite in tigaie cu mirodenii, mix de branzeturi, branza dulce cu stafide, dulceata si nuci.
Mod de preparare:
Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie de 1/2 cm grosime, din care taiem cu forma de pateuri (forme decupat aluat). Ungem decupajele pe margine cu ou, punem branza preparata ca pentru placinta (amestecata cu smantana si ou) la mijloc. Deasupra se pune un capac taiat tot cu forma de decupat aluatul, se preseaza cu degetele sau cu o forma mai mica pe margine. Pateurile astfel formate se pun in tava, se ung deasupra cu ou si se dau la cuptor la foc iute (pentru a nu se lasa).
La fel se fac si cele cu carnea preparata ca pentru placinta (carne tocata, gatita in tigaie cu ceapa, condimente si verdeata).
Pofta buna!
Alexandra Ivancov
Retete Interbelice

Comentarii
Trimiteți un comentariu