Risole si vol-au-vent


Astazi va prezint doua retete simple cu aluat frantuzesc: risole si vol-au-vent. Sunt usor de facut, prezentabile si nu necesita multe ingrediente.

Risole
Dintr-o foaie de aluat frantuzesc se taie forme patrate sau rotunde. La mijlocul formei se pune carne preparata ca la pateuri (carne tocata si preparata cu mirodenii in tigaie), se unge pe margini cu ou si se lipesc se preseaza pe margini cu degetele. Se coc si se servesc cu sos tomat.


Vol-au-vent
Se intinde o foaie de aluat frantuzesc din care se taie forme rotunde mai maricele. Se coc la foc iute si se umplu dupa bunul plac cu: pateu, creme, carne preparata, branzeturi etc. Poate servi ca suport pentru aperitive reci sau desert.















Pofta buna dragilor!

Alexandra IVANCOV
Retete Interbelice

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu pentru o zi ploioasa

Sarmalute

Vinete tocate în sticle