Tarta cu alune si stafide




















Stai in casa, afara este frig, ploua sau ninge. Pe o astfel de vreme este foarte potrivit un ceai...de fructe, cu scortisoara si cuisoare. Mmmmmm! Si ar merge de minune langa ceai o TARTA.
Am gasit in caietelul bunicii mele aceasta reteta minunata de tarta cu alune si stafide, pe care o poti adapta dupa bunul plac: poti adauga ciocolata, fructe diverse, o poti orna la final cu smantana dulce sau frisca si fragute, o poti servi pe timp de vara langa inghetata.
Sper ca v-am facut pofta!


Compozitia:
3 oua
140 gr zahar
coaja de lamaie si de portocala
120 gr faina de grau
30 gr alune
30 gr migdale
30 gr coacaze
30 gr stafide
30 gr fructe glasate
1/2 pachetel praf de copt

Preparatia:
Taiati bucatele alunele si migdalele curatate si taiati in cubulete fructele glasate. Cine doreste poate adauga si 80g bucati de ciocolata. Se amesteca toate alunele si fructele si se pun deoparte. Intre timp se freaca cele 3 galbenusuri cu zaharul timp de 20 min la care adaugati treptat coaja de lamaie si de portocala, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusul batut.
Jumatate din acest amestec se pune intr-o forma de tarta bine unsa, peste care se pune un strat din amestecul de alune si fructe, se adauga restul aluatului, se acopera cu restul de fructe si alune. Se coace la foc potrivit 20-30 min. 
Testul cu scobitoarea: introduceti o scobitoare in tarta. Daca aceasta iese cu aluat pe ea, tarta inca nu s-a copt.
Scoateti tarta pe o suprafata de lemn, o acoperiti cu un prosop de bucatarie si o portionati cand se raceste.

Pofta buna!


Alexandra IVANCOV
Retete Interbelice

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu pentru o zi ploioasa

Sarmalute

Vinete tocate în sticle