Prepararea aluatului frantuzesc

















Cantitati:
300 gr. faina
300 gr. unt
1 varf cutit sare
1/2 cana apa rece
1/2 lamaie zeama
1 ou



Modul de preparare:
Se cerne faina pe o planseta sau masa, se face o gropita la mijloc in care punem sare si apa, zeama de lamaie, oul - formand o coca potrivit de tare. Se framanta pana se dezlipeste de mana si de planseta, iar daca taiem coca cu un cutit "prezinta basici". Se rotunjeste si se lasa sa se odihneasca. In acest timp presam untul cu podul palmei scurgandu-l bine de apa, ii dam forma dreptunghiulara si il lasam la rece. Se intinde aluatul, formam o foaie, se pune untul la mijloc, se imbraca untul in aceasta foaie, se intinde bine cu merdeneaua (sucitor), fara sa iasa untul, se impatureste in trei, repetand aceasta operatiune de trei ori, apoi se pune la gheata (congelator). Cand aluatul s-a intarit, se impatureste iar de trei ori cate trei, se pune la gheata si se repeta iar procedeul.

Aluatul astfel preparat este gata pentru diferite retete frantuzesti. In postarile urmatoare va voi oferi diferite retete cu aluat frantuzesc, minunate pentru mesele in familie sau pentru petreceri alaturi de prieteni: pateuri cu branza si carne, placinta cu crema, risole, strudel cu mere, rulouri cu frisca, vol-au-vent, tigarete....si multe alte minunatii interbelice.


Alexandra IVANCOV
Retete Interbelice


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Meniu pentru o zi ploioasa

Sarmalute

Vinete tocate în sticle