Turta dulce
Saptamana asta toata lumea gateste minunatii, iar una dintre ele este turta dulce. Asa ca m-am gandit sa va aduc in dar reteta Bucurestiului interbelic pentru aceste bucatele aromate de Craciun.
Atentie! Cu gramajele de mirodenii de mai jos vor iesi foarte parfumate - asa ca puteti regla in functie de gust.
Ingrediente:
400 gr. faina alba (3 cani)
2 linguri praf ghimbir
2 linguri scortisoara macinata
1 lingura cuisoare macinata
1/2 lingura sare
1 pachet praf de copt
160 gr. unt
220 gr. zahar brun (1 cana)
50 gr. melasa
1 ou
Preparare:
Incepem prin a amesteca untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul brun. Il amestecati cu o spatula sau cu o lingura de lemn timp de 2-3 minute pana devine cremos.

Apoi adaugati oul - la acest punct puteti apela la mixer. Amestecati bine, apoi adaugati melasa si amestecati pana se incorporeaza.
Separat amestecati faina cu ghimbirul, scortisoara, cuisoarele, sarea si praful de copt. Incorporati apoi cele doua amestecuri, apoi continuati framantarea pe blatul pe care ati presarat in prealabil faina. Formati o bila de aluat, pe care o impachetati in folie alimentara si o puneti la frigider timp de 1-2 ore pana se intareste.
Dupa ce aluatul s-a intarit, il scoateti de la frigider si il intindeti cu sucitorul pe blatul presarat cu faina.

Bagati tava la cuptor la foc mediu timp de 7-8 min (este bine sa le verificati sa nu se arda daca le-ati facut subtiri).
Optional - le puteti unde cu albus de ou inainte de coacere.
Mai jos aveti valorile nutritionale.
Pofta buna!
Alexandra IVANCOV
Retete Interbelice









Comentarii
Trimiteți un comentariu